Valfrutta Passata – Smak włoskiego słońca zimą

Przecier pomidorowy 500 ml Valfrutta

fot. Index Food

Sekret włoskiej kuchni tkwi w prostocie, wyrazistych smakach oraz dbałości o wysoką jakość produktów. Najwyższej klasy oliwa z oliwek, mozzarella z bawolego mleka czy aromatyczne pesto goszczą na stołach najlepszych restauracji świata. We Włoszech kuchnię podniesiono do rangi sztuki, a każdy region poszczycić może się swoją własną, oryginalną historią kulinarną.

W ciepłym słońcu włoskiego południa dojrzewają nasycone promieniami, niezrównane w smaku pomidory – przepełnione aromatem letniej bryzy i gorącym klimatem śródziemnomorskich krain. Konfekcjonowane w dniu zbiorów trafiają prosto do podbolońskiej miejscowości San Lazzaro di Savena, gdzie powstają znane w całej Europie przetwory marki Valfrutta, w tym Valfrutta Passata – aksamitny przecier pomidorowy, czarujący podniebienia delikatną, aksamitną konsystencją.

Valfrutta Passata powstaje ze świeżych, dojrzałych pomidorów odmiany okrągłej, pozbawionych ziaren i skórek. Może służyć zarówno jako baza do zup i sosów, jaki i do przygotowania prawdziwie sycylijskiego spaghetti.

Przecier pomidorowy marki Valfrutta zamknięty został w 500-mililitrowym kartoniku z wygodnym, plastikowym zamknięciem. Wystarczy jeden ruch dłonią, aby w środku zimy poczuć smak włoskiego południa w domowym zaciszu kuchennych czterech ścian.

Marka: Valfrutta
Pojemność: 500 ml
Cena: ok. 3,89 zł

Index Food

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.