Lawinowo rośnie rynek zdrowej żywności w Polsce. Rocznie sprzedaż ekologicznych produktów zwiększa się o ponad 20 proc. Do 2015 roku rynek będzie wart 700 mln zł, wobec obecnych 450 mln zł. Rynek zdrowej żywności jest jednym z najszybciej rozwijających się w Polsce. Tak wynika z danych Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno–Spożywczych. Badania TNS dla Organic Farma Zdrowia wskazują, że już ponad milion Polaków (4 proc.) regularnie kupuje żywność organiczną, a 26 proc. zaopatruje się w […]
Żywność Eko
Żywność Eco jest wytwarzana w sposób przyjazny dla człowieka i natury. Cechuje ją większa ilość składników odżywczych oraz mniejsza zawartość szkodliwych środków ochrony roślin i metali ciężkich. Nie dziwi zatem fakt, że miłośników produktów spożywczych pochodzenia ekologicznego wciąż przybywa. Dla tych, którzy stawiają na Eco dedykowany jest bestseller z oferty firmy VOG – 100 % czysty, ekologiczny olej rzepakowy marki Rapso, wolny od manipulacji genetycznych, produkowany z rzepaku, pochodzącego wyłącznie z kontrolowanych upraw kontraktowych. Żywności […]
- 1