Świeże ryby

Pomyśl czule o rybie, zwłaszcza zimą

Pomyśl czule o rybie

Jeść ryby czy nie jeść – oto jest pytanie. Sprzeczne informacje docierające z różnych źródeł raz przekonują, że powinniśmy je spożywać regularnie, innym razem straszą metalami ciężkimi. Jak poradzić sobie w gąszczu sprzecznych informacji? Katarzyna Zadka, ekspert ds. żywienia w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”, przekonuje, że korzyści dla organizmu człowieka wynikające ze spożycia ryb przewyższają zagrożenia związane z obecnością w nich zanieczyszczeń. Każdy z nas powinien spożywać ryby przynajmniej dwa razy w tygodniu, […]

Przekonać klienta do świeżej ryby

Red Tilapia

Jak przekonać klienta do sięgnięcia po pojawiające się nowości na rynku rybnym? Czego poszukują konsumenci, którzy stawiają na rybę? Firma Global Fish ma na to odpowiedź. Świeża, doskonałej jakości ryba z rodzimej hodowli. Z badania polskiego rynku rybnego przeprowadzonego w 2012 r. przez TNS OBOP wynika, że aż 80 proc. Polaków deklaruje, że przy zakupie ryb wyboru dokonuje przede wszystkim ze względu na świeżość (63 proc.) i cenę (51 proc.) produktu. Badania pokazują też, że […]