Producent serów

SM Ryki wdraża przełomową technologię UV do oczyszczania solanki – nowa era w produkcji serów

SM Ryki zakład produkcyjny

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z czołowych producentów serów dojrzewających w Polsce, jako pierwsza w kraju wdraża innowacyjną technologię UV do oczyszczania solanki. To przełomowe rozwiązanie znacznąco poprawi jakość produktów oraz uczyni proces produkcji bardziej ekologicznym i zrównoważonym. Urządzenie opracowane przez duńską firmę Lyras trafi do zakładu w listopadzie 2025 roku. Solanka w produkcji sera – dlaczego jej oczyszczanie jest kluczowe? Solanka odgrywa kluczową rolę w procesie dojrzewania serów. Po etapie formowania i prasowania sery są […]

SM Mlekpol jeszcze bardziej nowoczesna

Nowa linia do produkcji serów i ekologiczna kotłownia ze stacją LNG – to najnowsza inwestycja Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w ZPM Kolno. Nowoczesna linia do produkcji serów firmy OBRAM S.A. z Olsztyna to kolejna z licznych inwestycji Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Linia spełnia najwyższe oczekiwania produkcyjne. Jej moce przerobowe to ok. 400 tys. litrów mleka na dobę, tj. 41 ton sera dziennie. Uruchomienie linii pozwoliło na likwidację dwóch wyeksploatowanych: w ZPM Kolno i ZPM Zambrów. Produkowane na […]

Na okrągło i w plasterkach – kultowe sery topione marki Lactima

Każdy, kto należy do grona smakoszy ceniących sobie wysoką jakość, wszechstronność oraz różnorodność wybieranych produktów, może być pewny, że cechy te odnajdzie w serach topionych marki Lactima. Dzięki nim, w zależności od nastroju i okoliczności, możemy delektować się kremowym serkiem topionym w krążku lub w plasterkach. Z kolei szeroka gama wersji smakowych pozwoli każdego dnia cieszyć się nowym obliczem kanapek, sosów, dressingów oraz makaronów. Kalejdoskop smaków i możliwości Sery topione w krążkach i plasterkach można […]

Polskie, Włoskie i Hiszpańskie smaki serków topionych marki Lactima

Szukając specjału, który z powodzeniem wzbogaci nasze codzienne menu, warto sięgnąć po linię serków topionych w kubeczku marki LACTIMA. Każdy z produktów stanowi połączenie wygody oraz delikatnej, kremowej konsystencji, która dzięki wyrazistym dodatkom i przyprawom pozwoli nam na nowo poznać polskie, włoskie i hiszpańskie smaki. Trzy oblicza smaku Poza świeżymi składnikami kluczem do pysznego posiłku są umiejętnie dobrane przyprawy, dzięki którym potrawa nabiera bardziej wyrazistego charakteru. Z serami topionymi w kubeczkach marki LACTIMA możemy zarówno […]

Logo Hochland w nowej odsłonie – Firma odświeża także opakowania

Firma Hochland odświeża swój wizerunek poprzez zmianę swojego logo oraz opakowań produktów. Nowy logotyp wprowadza harmonię designu produktów Hochland i ma na celu podkreślenie mocnej pozycji firmy na rynku międzynarodowym. Odświeżone logo znaleźć można już na pierwszych opakowaniach produktów w Niemczech, Polsce i Rumunii. Poza nowym logotypem, miało miejsce kompleksowe odświeżenie opakowań produktów marki Hochland. Hochland

Ser topiony „Złoty Ementaler” nagrodzony certyfikatem „Doceń Polskie”

Doceń polskie

Przyznanie certyfikatu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” serowi produkowanemu przez SERTOP sp. z o.o.  to najlepsza rekomendacja dla tego produktu. Pięcioosobowa Loża Ekspertów, która decyduje o przyznaniu wyróżnienia, doceniła smak i wygląd wyrobu oraz jego walory odżywcze. „Złoty Ementaler” zdobył dodatkowo tytuł TOP PRODUKT, co oznacza, że otrzymał od Loży maksymalną liczbę punktów. O randze wyróżnienia zdobytego przez  SERTOP najlepiej świadczy fakt, iż honorowy patronat nad programem „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, […]