Częstochowska firma Jawo Sp. z o.o. 3 października 2014 r. zawiązała w Polsce spółkę joint venture z japońskim gigantem spożywczym Ajinomoto Frozen Foods. Nowy podmiot otrzymał nazwę Ajinomoto Jawo Sp. z o.o. Ze względu na rozmiar przedsięwzięcia na założenie spółki musiał wyrazić zgodę Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK). 10 września br. UOKiK zgodził się na stworzenie spółki przez obie firmy. Częstochowska firma w ramach nowego podmiotu zaopatrywać będzie w japońskie pierogi goyza cały rynek […]
Pierogi
W październiku br. rusza nowa kampania promocyjna firmy Jawo – jak co roku, tak i jesienią 2014 Jawo będzie reklamowało swoje produkty w telewizji. Kampania obejmuje sponsoring wybranych programów telewizyjnych. Billboardy sponsorskie emitowane będą na antenach ogólnopolskich stacji: TVP1, TVP2, TVN i TVN7. Celem kampanii jest zwiększenie świadomości marki i popularyzacja produktów wśród konsumentów. W billboardzie sponsorskim promowane są Pierogi z serem i truskawkami. Jawo to polska firma rodzinna, która produkuje mrożone dania gotowe- ręcznie […]
Choć sezon na jagody trwa krótko i są one dostępne w sklepach jedynie latem, nie oznacza to, że w pozostałych miesiącach roku musimy zapomnieć o przepysznym smaku tych niebieskich owoców. Jak powszechnie wiadomo, jagody – dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu – mają zbawienny wpływ na wzrok. Poza tym te małe, granatowo-fioletowe owoce zawierają sporo witamin i minerałów, zwłaszcza selenu, cynku, miedzi i manganu, oraz wit. C, A, B i PP. Przede wszystkim jednak świetnie smakują – […]
Nie każdy wie, że truskawki kryją w sobie mnóstwo zaskakujących właściwości! Zawierają witaminę C, a także A, B1, B2, B3, PP, wszystkie makro- i mikroelementy, jakie znamy, a także wapń, fosfor, magnez, mangan oraz żelazo. Truskawki świetnie smakują w każdej postaci. Gdy brakuje już na sklepowych półkach tych zerwanych prosto z krzaczka, albo nie starcza nam czasu i chęci na przygotowanie przepysznego truskawkowego dania, sięgnąć możemy po Pierogi z truskawkami marki Jawo – ręcznie przygotowywane […]
- 1