Fabryka Cukierków „Pszczółka” otwiera się na nowy segment rynku

Choco Nuts Pszczółka

fot. Fabryka Cukierków „Pszczółka”

Już nie tylko karmelki są domeną Fabryki Cukierków „Pszczółka” z Lublina. Firma postanowiła rozpocząć produkcję bakalii oblewanych czekoladą. Na sklepowe półki w ostatnim czasie trafił nowy produkt  – „Choco Nuts”, czyli orzechy laskowe w mlecznej czekoladzie.

Po sukcesie naszych produktów czekoladowych, postanowiliśmy zainwestować w nowy segment rynku. Jestem przekonany, że orzechy w czekoladzie posmakują naszym dotychczasowym klientom, ale liczymy też, że przyciągniemy nimi nowych odbiorców.

– mówi Marek Spuz vel Szpos, Prezes Fabryki Cukierków „Pszczółka”.

Nowy wyrób będzie sprzedawany w 90-gramowych opakowaniach. Paczki zachowane są w kolorystyce zielono-białej ze zdjęciem orzechów w ich centralnym punkcie. „Pszczółka” zaczęła już pracę nad kolejnymi bakaliami w czekoladzie. Będą to żurawina i rodzynki. Produkcja nowych słodyczy jest możliwa dzięki maszynie do drażerowania, którą do tej pory lubelska fabryka cukierków wykorzystywała do oblewania czekoladą karmelków takich jak „Czekoladowa Mieszkanka Imieninowa” czy „Kulki Kibica”.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” regularnie rozszerza swoją ofertę o nowe produkty i nowoczesne rozwiązania. Pod koniec ubiegłego roku firma wprowadziła bardziej wydajne, 200-gramowe opakowania karmelków w nowej szacie graficznej. Rebranding przeszły najpierw topowe marki „Pszczółki” – Jogusie”, „Musss”, „Miętowe Lubelskie z Czekoladą” i „Mieszanka Imieninowa”. W lutym odświeżone zostały opakowania dwóch kolejnych produktów – karmelków miodowych „Pszczółki” oraz tradycyjnych „Kukułek”. Dodatkowo, na wszystkich nowych paczkach pojawiło się nowe hasło reklamowe – „Wyprodukowane z pasją”.

***
Fabryka Cukierków „Pszczółka”, należąca do Krajowej Spółki Cukrowej SA,  produkuje karmelki od 1952 roku. Firma dynamicznie się rozwija   i rozszerza ofertę. Obecnie produkuje ponad 40 rodzajów cukierków. Co roku na rynek trafiają i odnoszą sukcesy nowe słodycze.  „Pszczółka” eksportuje ponad 10 procent swoich produktów. Cukierki wysyłane są min. do USA, Czech, Rosji, Kazachstanu, Azerbejdżanu i Mongolii.

Firma jest laureatem wielu nagród m.in.: certyfikatu  „DOBRE, BO POLSKIE”, godła promocyjnego „AGRO POLSKA”, certyfikatu „NAJLEPSZE W POLSCE”, „Najlepszy Produkt Lata”, „Polski Producent Żywności” oraz „Orzeł Agrobiznesu”. W 2010 roku Fabryka Cukierków „Pszczółka” została nagrodzona prestiżowym Godłem Polish Product.

Fabryka Cukierków „Pszczółka”

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.