Owocowe puree francuskiej marki Ponthier to nowość w ofercie firmy Farutex.
Puree Ponthier, czyli owocowa „pulpa”, robione jest z dojrzałych, dokładnie miażdżonych owoców z dodatkiem cukru (około 10%).
Puree stosowane jest jako substytut świeżych owoców. Jest ono praktyczne w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo żywności, kontrolę kosztów i taką samą jakość przez cały rok.
Puree Ponthier to „owoce gotowe do użytku”, mogące stanowić składnik różnych dań, na przykład: drinków, soków owocowych, napojów typu smoothies, deserów (musów owocowych, galaretek, czekolad (nadzienie) i słodyczy (galaretki owocowe, pianki marshmallows), lodów i sorbetów.
W ofercie Farutexu znajduje się 6 smaków: biała brzoskwinia, granat, mango, marakuja, czarna porzeczka oraz mix czerwonych owoców. Puree sprzedawane jest w opakowaniach gastronomicznych o wadze 1 kg z dozownikiem pozwalającym na wygodne odmierzanie produktu.
Farutex