Wieprzowina doceniana za smak i wartości odżywcze często pojawia się na polskich stołach w różnorodnej postaci. Firma Gzella tworząc linię produktów z Kociewskiej Spiżarni, zadbała, aby Szynka i kiełbasa Polska miały doskonałą, regionalną jakość. Propozycje stworzone z myślą o koneserach wyjątkowych smaków są dostępne w firmowych Delikatesach Mięsnych Gzella.
W linii z Kociewskiej Spiżarni udało się zawrzeć wszystkie walory, za które klienci uwielbiają smak wyrobów mięsnych znany z dawnych lat.
Szynka i kiełbasa Polska wytwarzane są ze specjalnie wyselekcjonowanej wieprzowiny, pochodzącej od zaufanych i sprawdzonych hodowców. Zarówno Szynka, jak i Polska to produkty wysokomięsne – w przypadku kiełbasy Polskiej 100g produktu uzyskano ze 110g wysokogatunkowego mięsa, do wyprodukowania Szynki wykorzystano z kolei 120g mięsa.
Warto zwrócić też uwagę na brak dodatków – Kiełbasa Polska nie zawiera dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu, sztucznych barwników oraz polepszaczy smaku. Oba produkty z linii z Kociewskiej Spiżarni mają też piękny, szlachetny kolor oraz unikalny aromat, uzyskany dzięki niespiesznemu procesowi wędzenia dymem olchowo – bukowym.
Charakterystyczny zapach i smak wędzonki wzbogacają dodatkowo przyprawy dobrane według upodobań klientów oraz bogatego doświadczenia. Dzięki temu wędliny te doskonale smakują w formie przekąski lub jako składnik pełnego dania. Za sprawą oryginalnego, papierowego opakowania produkty firmy Gzella zachowują świeżość i pełnię smaku na długi czas.
Zarówno kiełbasa Polska, jak i Szynka z Kociewskiej Spiżarni dostępne są w firmowych Delikatesach Mięsnych Gzella.
Gzella