Żelatyna w listkach Dr. Oetkera to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku. Wanilia Bourbon to najszlachetniejsza odmiana wanilii ceniona na całym świecie za kremowy, słodki i pełny smak.
Doskonała klarowność żelatyny, możliwość przygotowania w mikrofalówce i wygoda w dozowaniu sprawiają, że produkt ten jest składnikiem wielu słodkich i słonych przepisów zamieszczanych na blogach kulinarnych oraz w prasie. Na opakowaniu znajdują są sprawdzone przepisy na wyjątkowe dania, więcej inspiracji można znaleźć na stronie www.oetker.pl. Dzięki łatwości rozpuszczania bez grudek w zimnych i ciepłych płynach jest idealna do kremów, serników na zimno i musów, ale także tradycyjnych galaret z ryb, mięs i warzyw.
Żelatynę w listkach Dr. Oetkera można łatwo dozować. Opakowanie zawiera 6 listków Żelatyny na 500 ml płynu.
Już od listopada do produktów Dr. Oetkera dołączy Laska wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii – Madagaskaru. Jej nazwa pochodzi od dawnej nazwy wyspy Reunion z archipelagu położonego nieopodal Madagaskaru i nie ma nic wspólnego z popularnym trunkiem o tej samej nazwie. Dzięki starannej selekcji strączków i osłonie szklanej fiolki laska zachowuje odpowiednią mięsistość i elastyczność oraz 100 proc. esencji waniliowego smaku.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.
Laska wanilii Dr. Oetkera to wyjątkowa propozycja na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia. Na polskim rynku można spotkać szerokie spektrum gatunków, a co się z tym wiąże, produkt różnej jakości i różnie przechowywanych. Laska wanilii Dr. Oetkera sprzedawana jest w szklanej fiolce, dzięki czemu jest wilgotna i bogata w cenny aromatyczny miąższ. Produkt będzie dostępny w stałej sprzedaży od listopada 2015 r.
– mówi Łukasz Idziński, Specjalista ds. Marketingu i Komunikacji Dr. Oetker Polska.
Dr. Oetker Polska