Marka Beef Master rozpoczęła cykl szkoleń kulinarnych, w ramach których pod okiem doświadczonych szefów kuchni uczestnicy będą zgłębiać zasady prawidłowego przyrządzania wołowiny oraz poszerzać swoją wiedzę w tym zakresie.
Celem warsztatów kulinarnych prowadzonych przez szefów kuchni: Grzegorza Cieleckiego oraz Macieja Walnika, jest zwiększenie świadomości uczestników szkoleń w temacie przygotowania oraz konsumpcji wołowiny.
Powszechnie uważa się wołowinę za skomplikowane w przygotowaniu mięso, jednak wbrew pozorom jest zupełnie odwrotnie. Wystarczy zaznajomić się z kilkoma podstawowymi zasadami, by cieszyć się smakiem wołowiny w ulubionym wydaniu.
– tłumaczy Szef Kuchni, Grzegorz Cielecki.
Szkolenia BeefMaster są dopasowane zarówno do potrzeb profesjonalistów, jak i amatorów. Prowadzący zapewniają, że po warsztatach kucharze będą pewną ręką przygotowywać nawet najbardziej wyszukane dania, z kolei przygotowanie wołowiny na sposób, w jaki serwują ją restauracje, nawet dla osoby, która nie miała wcześniej do czynienia z zawodową kuchnią, stanie się proste.
Profesjonalna kuchnia BeefMaster znajduje się w zlokalizowanym w Witaszycach odrestaurowanym, zabytkowym spichlerzu. Unikatowe połączenie staropolskiego charakteru posiadłości oraz nowoczesnej, w pełni przystosowanej kuchni, stwarza dogodne warunki do przeprowadzania szkoleń, jak i eksperymentów kulinarnych. Dzięki otwartemu podejściu i poczuciu humoru Szefów Kuchni, szkolenia BeefMaster przebiegają w miłej, przyjaznej i nieskrępowanej atmosferze.
ZPM Biernacki