Zakłady Przemysłu Mięsnego Biernacki wprowadzają na rynek pierwszy produkt z portfolio nowego brandu Beefmaster. Niebawem na sklepowych półkach oraz w kanale HoReCa pojawi się sygnowane logotypem Beefmaster carpaccio wołowe.
Propozycja Beefmastera, to carpaccio w postaci plastrów z wyselekcjonowanej polskiej wołowiny, z dodatkiem oryginalnego parmezanu i specjalnie stworzonego sosu truflowo-balsamicznego.
Dzięki tym składnikom opracowana została spójna koncepcja harmonijnych smaków i aromatów, aby konsumenci mogli delektować się najwyższą jakością produktu.
– mówi Grzegorz Cielecki, Dyrektor Handlowy HoReCa w firmie ZPM Biernacki.
Carpaccio wołowe to najprostsza i równocześnie najczystsza forma podania wołowiny. Geneza powstania tej klasycznej przystawki wywodzi się z włoskiej Wenecji. Są to cienko pokrojone plastry z chłodzonej wołowiny, podanej najczęściej z włoskim serem parmezanem. Warto zaznaczyć że ta klasyczna, najbardziej popularna przystawka doczekała się wielu nowych aranżacji, stworzonych przez szefów kuchni na całym świecie.
Produkty z serii BEFFMASTER są przygotowywane na specjalnie do tego celu zakupionej linii produkcyjnej z mięsa najwyższej jakości. Zaprojektowano również odpowiednie opakowania i ich grafikę. Produkty z tej serii będą skierowane zarówno dla klientów indywidualnych, jak i kanału HoReCa.
Informacje o firmie:
Zakłady Przemysłu Mięsnego „Biernacki” powstały w 1994 roku. Obecnie są jednym z najszybciej rozwijających się zakładów branży mięsnej w Polsce. W jej skład wchodzą: CHŁODNIA SKŁADOWA „BIERNACKI” w Golinie oraz UBOJNIA ZWIERZĄT RZEŹNYCH w Golinie. Zakłady Przemysłu Mięsnego „Biernacki” są stabilną firmą o ugruntowanej pozycji rynkowej, mającej już swoje miejsce zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym. 100% właścicielem firmy jest Wojciech Biernacki.
ZPM Biernacki