Z myślą o smakoszach serów Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach, znana z produkcji doskonałych serów żółtych typu szwajcarskiego i holenderskiego, przygotowała trzy nowe smaki serków topionych. Teraz konsumenci mogą delektować się serami z dodatkiem papryki, pieczarki i szczypiorku.
Nowe produkty wzbogaciły portfolio serów topionych producenta. Wyroby o wyjątkowo kremowej i aksamitnej konsystencji zostały zamknięte w poręcznych, funkcjonalnych opakowaniach. A dzięki etykiecie w żywych, energetyzujących kolorach, serki MSM Mońki można z łatwością znaleźć na sklepowej półce.
Kremowe serki topione bez trudu rozsmarowują się na pieczywie, mogą też z powodzeniem zastąpić śmietanę jako dodatek do zup i różnego rodzaju sosów. Praktyczne 100-gramowe opakowanie w formie pudełeczka sprawia, że produkt można zabrać dosłownie wszędzie, a jego zawartość pozostanie nienaruszona. Takie opakowanie można bez problemu wrzucić nawet do małej torebki, gdyż w przeciwieństwie do serków topionych, owiniętych tradycyjną folią, nie ulegnie deformacji i uszkodzeniu. Dzięki temu pyszną kanapkę z wybranym wariantem smakowym sera można przygotować zarówno w domu, jak i w pracy, szkole czy na wycieczce. Producent oferuje cztery pyszne smaki: kremowy (znany już klientom), z dodatkiem smakowitej pieczarki, wyrazistej papryki i delikatnego szczypiorku.
Smaki: kremowy, pieczarkowy, paprykowy, ze szczypiorkiem
Waga: 100 g (kremowy serek topiony dostępny jest również w miniczteropaku – 4×25 g)
Cena: ok. 2 zł
***
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.
MSM Mońki